Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Perinnetietoisen punajuuripihvit

300 g tuoreita tai tölkkipunajuuria
pari sipulia
muutama valkosipulin kynsi
vehnäjauhoja
kananmuna tai soijajauhoja
tilkka öljyä
yrttisuolaa, mustaapippuria
perunoita

Punajuuripihvit ovat kivaa perinneruokaa kotimaisista aineksista, mutta ne aiheuttavat hieman päänvaivaa vasta-alkajille. Sopivan zeniläisellä asenteella kehittyy kuitenkin lopulta pihvimestariksi. Keitä tuoreet punajuuret kypsiksi ja kuori ne. Silppua juurekset hieman karkeaksi mössöksi ja valuta neste pois. Sauvasekoittimella tai sen sellaisella vimpaimella lopputulos on helposti liian kosteaa velliä. Jos päädyt käyttämään tölkkipunajuuria, karta etikkaan säilöttyjä, sillä ne maistuvat liian kitkerille.

Silppua sipulit ja valkosipulit ja kuullota ne pannulla öljyssä. Sotke paistos punajuuren kanssa ja heitä sekaan mausteet ja jauhot. Jälkimmäisten kanssa kannattaa olla tarkkana: liian niukka jauhojen käyttö tekee pihveistä löysiä ja vaikeita paistaa, turhan runsaan käytön seurauksena on puolestaan jauhoinen maku. Laita sekaan myös kananmuna tai vegaanisena vaihtoehtona soijajauhoja sitomaan pihvejä. Anna aineksen loikoilla jonkin aikaa, jotta jauhot ehtivät turvota.

Kuumenna pannu ja lisää hieman öljyä. Kätevimmin pihvin muotoilee kauhaisemalla pihviaineksesta sopivan nokareen ruokalusikalla ja taputtelemalla möykyn tasaiseksi pannulle. Pannun pitää olla kuuma ja pihvejä pitää paistaa, kunnes ne tummuvat pinnalta mukavasti. Jos pihvit hajoavat, älä suotta murehdi: maku on joka tapauksessa yhtä hyvä. Tarjoile keitettyjen perunoiden ja ruisleivän kanssa.