10 pottua
½ dl öljyä (esim. oliivi-)
puolikas sitruuna
ruukullinen ruohosipulia (tai pätkä purjoa)
tuoretta tilliä
2 valkosipulin kynttä
suolaa, pippuria, chiliä
seesaminsiemeniä
Peruna on lähes täydellistä ruokaa: halpaa, hyvää ja ravitsevaa. Se kasvaa kaikkialla Suomessa Lappia myöten, ja sitä voi kasvattaa vaikka omalla takapihalla (jos sellainen on). Perunasta on moneksi ja se on helppo valmistaa.
Perunasalaattia voi tehdä kerralla ison satsin, johon voi palata useana päivänä. Ruokaisana se sopii välipalaksi ja jonkin muun evään kera vaikka ateriaksikin.
Ja näin se tehdään: Keitä potut. Duunaa sillä aikaa kastike sekoittamalla öljy, puolikkaan sitruunan mehu, pieneksi silputtu sipuli ja yrtit, murskattu valkosipuli sekä mausteet. Paahda seesaminsiemeniä pannulla hetki. Kuori potut, pilko ja sotke kaikki ainekset. Makua voi varioida lisäämällä suolakurkkua, omenaa tai tuoretta persiljaa. Myös maustamaton jogurtti tekee terää. Älä kuitenkaan käytä sitä yhdessä sitruunan kanssa, sillä muuten käy huonosti.