perunoita
purjoa
porkkanoita
kukka- tai parsakaalia
Nutanan soijanakkeja
valkosipulia
öljyä
kasvisliemikuutio
mustapippuria
Vaikka olenkin ollut kasvissyöjä noin puolet elämästäni, en epäröi tunnustaa, että minusta monet liharuoat maistuivat hyvältä. Siksi pidänkin liharuokia jäljittelevistä kasvisruoista – kuten vaikkapa tästä soijanakkikeitosta. Vielä kun joku keksisi maukkaan kasvismetwurstin.
Pese, kuori ja pilko perunat ja porkkanat. Keittele lohkoja kasviliemikuutiolla maustetussa vedessä jonkin aikaa. Lisää sitten purjorenkaat, valkosipulimurska, pilkottu kukka- tai parsakaali (tai molemmat) sekä paloitellut nakit. Kun perunat alkavat olla kypsiä, laita vielä mustapippuria ja öljyä maun mukaan.